PRAKTIJKLESSEN

De rijlessen worden gegeven in een Volkswagen Polo.

Een rijles duurt 60 minuten, maar de mogelijkheid is er ook om 90 of 120 minuten te rijden. De rijles is altijd 1 op 1, je hoeft niet iemand op te halen of naar huis te brengen.

Als je begint met rijlessen heb je een aantal keuzes, namelijk:
- je kan losse lessen volgen en per les betalen;
- je kan rijden op een 10-rittenkaart;
- je kan voor een pakket gaan.

Losse lessen
Als je losse lessen volgt betaal je per les. Je kan samen met de instructeur bepalen wanneer, hoe laat en hoe vaak je per week rijdt. 

10 rittenkaart
Bij een 10 rittenkaart betaal je vooraf voor 10 lessen. Dit kost € 450,--. Je krijgt voor dit bedrag een kaart waarop je 10 lesuren kunt rijden.

Pakket
Als je voor een pakket wilt gaan heb je een keuze uit 3 verschillende pakketten. De pakketten bestaan uit 35, 40 of 45 lessen. Het is wel raadzaam om eerst een intake les te nemen. Dit is een les van 90 minuten waarbij de instructeur kijkt welk pakket voor jou het beste geschikt is. Na afloop krijg je een advies mee. In een pakket zitten de rijlessen, een tussentijdse toets en een rij-examen.

De tussentijdse toets
De tussentijdse toets lijkt veel op een echt praktijkexamen. Een examinator van het CBR toetst wat je niveau op dat moment is. Na afloop krijg je een advies mee. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen voordat je een echt praktijkexamen doet.

Je kunt bij een tussentijdse toets ook vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen.

Het praktijkexamen
Als je klaar bent met je rij-opleiding ga je een praktijkexamen doen. Op het examen moet je laten zien dat je veilig en zelfstandig kunt rijden en dat je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. 

2toDrive
Je mag beginnen met het volgen van autorijlessen als je 16,5 jaar oud bent. Vanaf je 17e jaar mag je praktijkexamen doen. Als je dan slaagt mag je tot je 18e jaar alleen gaan rijden met een begeleider die op een begeleiderspas vermeld staat. Vanaf je 18e jaar mag je zelfstandig met een auto door het verkeer rijden.

 

 


Rijschool Marlee • Ouwelkade 3 • 1505GM Zaandam • 0615125069 • [email protected]